Nieuws

Opening project KIJK Teuge.
donderdag, 21 juni 2012

In het voorjaar van 2010 werd beeldend kunstenaar en landschapsarchitect Joost van Hezewijk geselecteerd om in Teuge een bijzonder kunstproject te ontwerpen. Nu, twee jaar later, is het af. Van Hezewijk bouwde een multifunctionele ontmoetingsplek voor Teugenaren, bezoekers van het vliegveld en natuur- en rustrecreanten.

De titel van het project KIJK! refereert aan de diverse gebruiksmogelijkheden van dit landartproject. Vliegveld Teuge trekt al sinds mensenheugenis, vooral op zonnige dagen, veel bekijks. Dagjesmensen komen kijken naar alle denkbare vliegbewegingen van particuliere vliegtuigen, de zweefvliegclub of de parachutisten. Voor degenen die niet op het drukke terras van het restaurant willen plaatsnemen, is er met dit project een prachtige nieuwe kijkplek gerealiseerd, die past in de natuurlijk ambiance. Een rustplek waar dagjesmensen naar toe komen; de plek is inmiddels opgenomen in diverse wandel- en fietsroutes.

Vanaf deze zomer kunt u genieten van dit kunstwerk, de omgeving en alles wat er te zien is op de grond en in de lucht rondom Vliegveld Teuge. Op donderdag 5 juli wordt het officieel geopend met een picknick voor Teugenaren en genodigden.

Programma 5 juli
17.00 ontvangst
17.30 opening door 2 speciale gasten
18.00 gratis picknick voor Teugenaren en genodigden
Geniet tijdens de picknick van muziek, spektakel in de lucht en elkaar!

Locatie: nabij de Schaapskooi, noordelijk van Vliegveld Teuge.
Zandweg nabij Zandenallee 2, 7396 PC Teuge.

Omdat er slechts beperkte parkeergelegenheid is aan de Zandenallee, verzoekt de organisatie om zoveel mogelijk op de fiets te komen! Kom je toch met de auto, volg dan de instructies ter plaatse. Mocht er slecht weer voorspeld zijn, kijk dan even op www.kijkteuge.nl of de opening doorgaat.