Luchthaven informatie

Sinds 1935

Luchthaven Teuge bestaat sinds 1935 en is daarmee bijna 75 jaar oud. De plannen voor het aanleggen van een vliegveld startten al in de jaren twintig, met name door ondernemers uit Deventer. In Deventer bestond al enige jaren een noodlandingsterrein waarvan vliegtuigen gebruik konden maken op weg naar Duitsland. Het kan geen toeval zijn dat dit terrein Deventer-Teuge heette. In het begin van de jaren dertig werd een plaats gezocht voor een vliegveld. De keuze viel op een terrein bij het dorp Teuge in de gemeente Voorst.

Beroepsluchtvaart

Na gebruik door de Duitse bezetter werd in de jaren vijftig herstart met een vliegveld, dat hoofdzakelijk voor recreatief verkeer werd gebruikt. Zoals op veel vliegvelden in ons land veranderde het karakter vanaf het midden van de jaren zestig. Er kwam meer beroepsluchtvaart naar Teuge en de opleidingen tot vlieger startten.

Realisatie uitbreiding

In 1979 werd de grasbaan verhard, terwijl het aantal bedrijven begon te groeien. De plannen voor de uitbreiding van het vliegveld werden uitgewerkt. Na alle benodigde onderzoeken en vergunningen in 1995 te hebben verkregen werden in 2003 de procedures hiertegen afgerond. Vervolgens startte de uitbreiding waarvan intussen een groot gedeelte is gerealiseerd.

75 jarige bestaan

In het jaar 2010 vierde de luchthaven haar 75 jarig bestaan. De regio Stedendriehoek heeft met de vergrote luchthaven een fraaie vervoersinfrastructuur tot haar beschikking!